Nieuws

Café zaal d'n Hook

Meer dan 100 jaar bruin café in het centrum van rozendorp Lottum


Het zomerseizoen is weer voorbij. Onze keuken is met ingang van 1 september gesloten.

Nieuws..Craft Beer-brouwer Van Moll (Eindhoven) en Restaurant De Treeswijkhoeve (Valkenswaard) hebben het resultaat van hun samenwerking gepresenteerd: Kiss From A Rose.

Kiss From A Rose is een witbier van 5,5% met lychee, limoen en rozenwater. Tijdens de presentatie bereidde Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve met zijn zoon het dessert dat door hem ontwikkeld werd om gecombineerd te worden met het nieuwe bier. Op deze manier konden de gasten als eerste genieten van deze unieke food-pairing.


Dat bier en eten op hoog niveau goed bij elkaar passen wordt steeds bekender. De gezamenlijke liefde voor mooie, originele smaken deed Van Moll en Middelweerd besluiten samen een bier te ontwikkelen. Dat beide partijen meer dan tevreden zijn met de pairing blijkt uit het feit dat het dessert opgenomen word in het menu van de Treeswijkhoeve, waarbij het vanzelfsprekend geserveerd gaat worden met de Kiss From A Rose.


Nieuw deze maand: Van Moll - Kiss from a Rose

ZOMERTIP: High-Bier arrangement

De zon komt er weer aan, bent u nog op zoek naar een leuke activiteit met vrienden of familie dan is ons High Bier arrangement echt een aanrader!

 

Tijdens de High-Bier wordt u ontvangen met een bittertje, daarna worden er 4 verschillende soorten speciaal bieren geserveerd met daarbij passende warme en koude hapjes. Bij elke ronde zal er een beschrijving gegeven worden over de specifieke kenmerken van de betreffende bieren.


  • Minimaal 4 personen
  • Graag tijdig reserveren 
  • Ook als cadeaubon verkrijgbaar 

Personeel gezocht

De zomer is weer in aantocht en daarom zijn wij ook dit jaar weer op zoek naar gezellige collega's die ons team willen komen versterken: 

NIEUW BIER VAN DE TAP: FILOU, EEN STRAFFE DOORDRINKER

Belgen houden van sterke blonde bieren en tripels. Na de Brigand en de Kasteel Tripel pakt Van Honsebrouck nu uit met de Filou. Het is een puur bier gebrouwen met pils- en Münichmout, Kent Golding, Safir en Saazhop, zonder toevoegingen. De Kent Golding aromahop zorgt voor een milde fruitigheid, de Safir voor de florale toetsen en de Saaz voor een subtiele hopbitterheid en een licht geparfumeerd karakter.

De nieuwkomer past alvast niet in het rijtje Kasteel bieren. Het is geen tweede Kasteel Tripel, ook al deelt hij wel de gist met zijn illustere voorganger. Ook de rebelse Brigand waarop een krijger met gespannen handboog je trots aankijkt, is geen verwant van Filou. Brigand valt namelijk veel droger uit.


Zoals bij elk nieuw bier ging er een lange zoektocht aan vooraf. Al met al zochten Xavier Van Honsebrouck, eigenaar en CEO van de brouwerij en hoofdbrouwer Hans Mehuys acht maanden lang tot het recept volledig op punt stond.. Xavier, trots: “We zijn in ons opzet geslaagd. Dit is een straffe doordrinker. Wie Filou proeft, bestelt meteen een tweede glas. Wat wil je nog meer als brouwer?” Hans en Xavier noemen hun Filou een ‘moderne zware blonde’ vanwege de doordrinkbaarheid.


Het is een allemansvriend. Ook de naam bevalt. Kort en krachtig, makkelijk uit te spreken… Bovendien kan iedereen er zich meteen iets bij voorstellen. Het van oorsprong Franse ‘filou’ klinkt al snel wat schurkachtig. Dat is enkele stappen te ver voor deze geboren verleider. Hij is sympathiek maar tegelijk ook verraderlijk. Voor je het weet, ben je aan je tweede glas. Ben jij de schelm, omdat je je laat verleiden? Wie is hier eigenlijk de grootste schelm? Wie maakt het schot in de roos..? Het is de brouwer. Gezondheid!

Het beeld op het etiket van de Filou beklijft. Een kwajongen, met de pet achterstevoren achteloos op het hoofd geplant, bereidt zich voor op een aanval. Hij knijpt trefzeker een oog dicht, spant zijn spieren, richt zijn katapult en dan… raak. Ik denk meteen aan Cupido die zijn pijlen afvuurt op verliefde koppeltjes. Maar deze schelm kijkt ons minder engelachtig in de ogen vanop het flesje en het glas Filou.
Filou is een sterk blond bier van het type tripel dat in België sinds jaar en dag erg populair is. Denken wij aan speciaalbieren, dan halen we ons vaak een sterke blonde voor de geest. De tripel stamt uit de rijke traditie van de abdijbieren. ‘Tripel’ wijst op de hogere storting en dito alcoholvolume ten opzichte van de – donkere – dubbel. Het alcoholvolume van Filou bedraagt 8,5 procent. En de ‘schelm’ heeft zijn naam echt niet gestolen. Hij drinkt namelijk zoetjes weg voor zo’n straffe kerel.


Café-Zaal Den Hook - Markt 18, 5973 NR Lottum - T: 077-4633378 - E: info@cafedenhook.nl